carine-holties

Met mijn SBB-diploma op zak ben ik in 2011 toegelaten op de Gerrit Rietveld Academie, waar ik in juli 2016 mijn Bachelor in Fine Arts and Design heb behaald, afdeling keramiek. Deze studie heeft mij en mijn werk veel verdieping gebracht, maar vooral ook mijn keramische kennis verder vergroot. Uitgebreide theoretische kennis – over stookprocessen bijvoorbeeld en de invloed van de samenstelling van kleimengsels op het resultaat, maar ook over methodes om het drogen veilig te versnellen, Seger natuurlijk, evenals het analyseren van glazuren is mij daar bijgebracht door Anton Reijnders, één van de oprichters van het EKWC. Zo ook meer praktische kennis, zoals de ins en outs van terra sigillata, gietklei en gipsmallen.

Andere docenten waren Bastienne Kramer, Lucas Lenglet, Hans van Bentem. Met kunstenaar en hoofd van de Rietveld keramiek werkplaats Claire Verkoyen deel ik op haar uitnodiging inmiddels een keramisch atelier. Door hen heb ik weer inzichten opgedaan in het creatieve proces. Daarin zijn een besef van vrijheid, een gevoel van vertrouwen en het blijven kijken naar dat wat zich aandient naar mijn idee vaak onontbeerlijk. Behalve mijn kunde, kennis en enthousiasme voor het werken met klei wil ik ook deze aspecten overbrengen aan mijn cursisten.

Door mijn vroegere banen als televisie-journalist en nieuwspresentator heb ik jarenlang ervaring opgedaan in het helder communiceren van complexe informatie aan een groter publiek. Ook heb ik daar steevast in harmonie en met vrolijkheid en energie samengewerkt in kleine tot middelgrote teams.

Sinds mijn afstuderen werk ik afwisselend als beeldend kunstenaar en als ontwerper en is de keramiek een essentieel onderdeel van al mijn werk, dat zich kenmerkt door fysieke interactie met het publiek.

 

 

 Actueel

Door
In nieuws
Gepubliceerd

Grote belangstelling

We hebben door de grote belangstelling een nieuwe 1ste jaars groep op woensdag en een 2de groep Extra leerjaar Glazuren op vrijdag ingepland.  1ste leerjaar : op woensdag van 13.00 uur tot 18.30 [...]

Door
In nieuws
Gepubliceerd

RECTIFICATIE:

Abusievelijk heeft het blad Klei in de editie van maart/april een oud bericht geplaatst in de categorie “cursussen “. U treft de juiste cursus informatie op deze website aan.   

Contact

Stuur ons een mail dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Vul je zoekopdracht in.