danielbende

 

Zo lang als ik mij kan herinneren hou ik van klei. Op de kleuterschool maakte ik fantasie monsters, op de middelbare school mensfiguren en tijdens mijn studie boetseerde ik naar model. Van de lessen die ik volgde op CREA (cultureel studentencentrum aan de UvA) leerde ik beter kijken en hetgeen ik zag te transformeren tot keramiek.

Tijdens deze lessen realiseerde ik mij dat ik de mogelijkheden van klei meer wilde benutten. Ik wil de klei niet alleen als schets en transitie materiaal gebruiken. Ik wil keramische beelden maken.

Nadat ik mijn doctoraal politicologie had behaald ben ik daarom opzoek gegaan naar een ambachtelijke keramiek opleiding. Die vond ik in Gouda, een stad met een rijke keramische geschiedenis. De 3-jarige SBB opleiding, de huidige NKO, heb ik afgerond in 2001. Daar leerde ik de beginselen van het draaien en glazuren.

Mijn keramische vorming is daarmee niet gestopt. Ik schrijf blogs, experimenteer en volg nog altijd opleidingen en cursussen op keramisch gebied. Zoals de masterclass van Hein Severijns, de Glaze Technology Course van Lawrence Ewing (New Zealand’s School of Art) en Ceramic Materials Workshop (gelieerd aan de Alfred University) van Matt en Rose Katz.

Keramiek is voor mij levenslang leren, ook als ik lesgeef…                                                                
                                                          
                                              

 Actueel

Door
In nieuws
Gepubliceerd

Grote belangstelling

We hebben door de grote belangstelling een nieuwe 1ste jaars groep op woensdag en een 2de groep Extra leerjaar Glazuren op vrijdag ingepland.  1ste leerjaar : op woensdag van 13.00 uur tot 18.30 [...]

Contact

Stuur ons een mail dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Vul je zoekopdracht in.