ellen-pattenier

Geboren in de stad van het Delfts Blauw. Groeide ik als kind op met tegeltjes en Delfts Blauwe vazen.  Als kind hield ik van kleien, knutselen en dingen creëren. Na mijn middelbare school belandde ik op de Sociale Academie, want in mijn tijd moest je een vak leren en geen kunstacademie.

Na jaren gewerkt te hebben in een buurthuis vervolgde mijn weg zich richting het volwassen onderwijs.  Ik behaald mijn onderwijsbevoegdheid voor de basiseducatie. Hier ervaarde ik hoe fijn het is om mensen begeleiden om te leren leren. Hoe fijn het kan zijn om les te mogen geven. Hoe veel je van elkaar kunt leren en dat je altijd en iedere dag blijft leren

In 1996 kreeg ik meer tijd voor mezelf en pakte ik de keramiek op het Kunstpunt in Gouda. Na 12 jaar handvormen maakt ik de overstap naar de SBB waar ik echt het vak leerde. Met veel plezier deed ik na de drie jarige opleiding het extra leerjaar draaien, de Meesterklas draaien, extra leerjaar glazuren en tot slot 2 jaar geleden het extra leerjaar handvormen.

In mijn werk hou ik van een uitdaging, het combineren van verschillende technieken en het zoeken naar oplossingen. Voor mijn de nieuwste objecten bouw ik voort op de afdrukken van mijn gedraaid werk. Met deze afdrukken creëert ik weer nieuwe objecten. Iedereen laat zijn sporen na en vanuit die sporen ontstaan weer nieuwe inzichten, mogelijkheden en kansen. Mijn werk is strak en architectonisch.

                            

 

 

 

 Actueel

Door
In nieuws
Gepubliceerd

Grote belangstelling

We hebben door de grote belangstelling een nieuwe 1ste jaars groep op woensdag en een 2de groep Extra leerjaar Glazuren op vrijdag ingepland.  1ste leerjaar : op woensdag van 13.00 uur tot 18.30 [...]

Contact

Stuur ons een mail dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Vul je zoekopdracht in.