foto-floortje-roetemeijer

Tijdens mijn middelbare school ben ik begonnen met draailessen in Zeist.  Ik vond het fantastisch. ‘Kun je dit ook voor je beroep doen’, dacht ik toen. Ja dat kon! Daarom ben ik eind jaren ’90 de Vakschool Keramische Technieken in Gouda gaan volgen. Deze dagopleiding bestond toen nog. Daar heb ik de basis geleerd: draaien, glazuren en alles wat er verder bij komt kijken. Echt productie-draaien heb ik pas geleerd toen ik in 2001 bij Mobach-Keramiek in dienst kwam, als draaier. In die periode gingen er een paar pottenbakkers met pensioen en zij konden mij nog inwerken. Daar heb ik echt enorm veel van geleerd. ‘Hier heb je een vaasje, draai er daar maar 100 van’. Dat vond ik zó leuk. Na enkele jaren ben ik ook nieuwe modellen voor Mobach gaan ontwikkelen, waarvan een paar nog steeds in de collectie zitten.

Rond 2011 ben ik gestopt bij Mobach en ben ik voor mijzelf begonnen met mijn atelier Het Serviesfabriekje in Driebergen. Ik maak servies, vazen, kandelaars en bijzondere opdrachten. Meestal met een modern, wit glazuur. Nu moet ik echt alles doen: vormen bedenken, draaien, afdraaien, alles rustig laten drogen, bakken en glazuren. Sommige vormen, zoals kommen, zijn eenvoudig, maar ik maak ook veel ingewikkelder keramiek zoals tulpenvazen. Daar komt ook veel monteerwerk bij kijken, en bij stapelbare tulpenvazen moet alles op elkaar passen. Dat blijft spannend en leuk om te doen.
Maar het allerleukste blijft toch nog steeds: het draaien.

 

img_7536-1000px

 Actueel

Door
In nieuws
Gepubliceerd

Grote belangstelling

We hebben door de grote belangstelling een nieuwe 1ste jaars groep op woensdag en een 2de groep Extra leerjaar Glazuren op vrijdag ingepland.  1ste leerjaar : op woensdag van 13.00 uur tot 18.30 [...]

Contact

Stuur ons een mail dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Vul je zoekopdracht in.