marie-anne

In het werken met klei heb ik ontdekt dat ik het het leukst vind om vanuit (technische) kennis en vaardigheden de mogelijkheden op te zoeken om precies dat te kunnen maken wat ik voor ogen heb. De uitdaging voor mij is dan ook om vanuit bestaande principes telkens iets nieuws te creëren.

Blijven leren en onderzoeken is mijn manier om handelingsvrijheid te geven aan creativiteit. Daarnaast draag ik het ambacht, in brede zin, een warm hart toe: er gaat ongemerkt zoveel kennis en kunde verloren dat ik niet genoeg kan benadrukken hoe belangrijk het doorgegeven van deze know how is. De NKO is zo’n plek en ik ben er dan ook trots op dat ik hier mijn steentje mag bijdragen.

Als docent vind ik het belangrijk om mensen te enthousiasmeren en hun intrinsieke drive te vinden om meer te willen onderzoeken, weten/leren, en te blijven leren! De verbinding tussen hoofd, hart en handen is naar mijn idee wat mensen gelukkig maakt. Lesgeven gaat voor mij over willen leren en wederkerigheid; ik leer ook van het enthousiasme, de vragen en creativiteit van de cursisten.

Ik ben een ‘handvormer’, een keuze die ik gemaakt heb toen ik in 2004 de bakens verzette en vanuit de communicatie en PR een opleiding ging volgen aan de Akademie voor Beeldende Vorming (huidige Breitner Academie). Ook de leerjaren daarna bij oa. Kees Hoogendam en Elsbeth Pluimers hebben dit voor mij bevestigd. Mijn eigen werk heeft vaak een relatie met ‘heelheid’ en speelt met de schoonheid van incompleet en imperfect.
De afdrukken en indrukken van tijd, en tijd van leven.

                                     

 

 Actueel

Contact

Stuur ons een mail dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Vul je zoekopdracht in.