afbeelding1

Sinds het moment dat mijn vader een beeldje van Heidi Daamen kocht, ben ik geïnteresseerd in keramiek. In 1980 ruilde ik mijn onderwijsbaan in voor de dagopleiding keramiek aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Direct na mijn eindexamen in 1985 kreeg ik een startstipendium van W.V.C. Daarvan kon ik een atelier inrichten, met een grote gasoven.

  Mieke de Groot 2019

Naast het maken van keramische beelden (www.miekedegroot.nl) heb ik altijd lesgegeven. Sinds 2002 ben ik als docent werkzaam bij de Nederlandse Keramiekopleiding.
In 2006 ben ik gestart met een extra leerjaar over het maken en aanpassen van  glazuren.
Inmiddels, veertien jaar en veel groepen later, geef ik alleen nog glazuurlessen bij de NKO.
Dat doe ik met heel veel plezier, want het is mooi om te zien dat iedereen aan het eind van het jaar naar huis gaat met veel kennis en met prachtige glazuren, naar eigen inzicht en voorkeur gemaakt.

 

 Actueel

Door
In nieuws
Gepubliceerd

Grote belangstelling

We hebben door de grote belangstelling een nieuwe 1ste jaars groep op woensdag en een 2de groep Extra leerjaar Glazuren op vrijdag ingepland.  1ste leerjaar : op woensdag van 13.00 uur tot 18.30 [...]

Door
In nieuws
Gepubliceerd

RECTIFICATIE:

Abusievelijk heeft het blad Klei in de editie van maart/april een oud bericht geplaatst in de categorie “cursussen “. U treft de juiste cursus informatie op deze website aan.   

Contact

Stuur ons een mail dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Vul je zoekopdracht in.