keramiekopleiding nederland docent 02

‘De magie om van een vormeloos pak klei te komen naar mijn eigen vorm blijf ik een boeiend en verslavend proces vinden’.

Al vroeg kwam ik in contact met klei. Mijn vader was banketbakker/patissier. Hij maakte moedervormen van klei om af te gieten in gips, die hij gebruikte als drukmal om marsepeinen vruchten van te maken.  Ik vond dat een spannend proces en stond er met mijn neus bovenop.

Werken met klei vond ik als kind al bevrijdend. Toch duurde het nog een aantal jaren voordat ik echt met de klei verder ging. Als tegenhanger van mijn werk in de financiële sector volgde ik een cursus draaien op de schopschijf. Ik was verkocht en heb uiteindelijk mijn werk bij een bank ingeruild voor de klei. Mijn al lang gekoesterde wens ging in vervulling en ik ben de drie jarige opleiding in Gouda gaan volgen, toen nog SBB. Ondertussen volgde ik ook lessen bij Gert de Rijk, Ton van der Rotten en Hans Meeuwsen.

Ik haalde mijn onderwijsbevoegdheid waarmee ik een aantal jaren keramiekles heb mogen geven in het speciaal voortgezet onderwijs. Een bijzondere ervaring in een bijzondere omgeving.

Als invaldocent kwam ik binnen in Gouda, werkend in een team met bevlogen en enthousiaste collega’s.  Het delen en toegankelijk maken van kennis en vaardigheden voor cursisten geeft mij voldoening en zingeving. De leergierige cursisten houden mij scherp in het zoeken naar oplossingen voor de realisatie van hun vorm. Bij de Nederlandse Keramiekopleiding voel ik me dus echt thuis.

Mijn passie vind ik in het combineren en bouwen van handgevormde en gedraaide onderdelen tot 1 geheel, waar de suggestie van beweging in zit. De spiraalvorm, onderdelen uit de architectuur en industriële vormen zijn hierbij vaak het uitgangspunt. Een passend glazuur, met een fluwelen uitstraling versterken de vorm.

 Actueel

Door
In nieuws
Gepubliceerd

Grote belangstelling

We hebben door de grote belangstelling een nieuwe 1ste jaars groep op woensdag en een 2de groep Extra leerjaar Glazuren op vrijdag ingepland.  1ste leerjaar : op woensdag van 13.00 uur tot 18.30 [...]

wdh6424-1318-kl
wdh6425-1318-kl
Contact

Stuur ons een mail dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Vul je zoekopdracht in.