9ecb0d0a-8143-43c0-bcd8-ceefedd47da4

Zo lang als ik mij kan herinneren word ik blij van authentieke dingen.
Als kind op zomermarkten waar allerlei ambachten te zien waren werd ik er al gelukkig van.
Van oude dingen en beroepen, van zelf maken en zelf doen.
Maar ook een enorme hang naar weten en ontdekken, snappen en begrijpen.
Ik had dan ook altijd veel hobby’s en ben dol op musea, (klei- en glazuur)boeken en de natuur.
In 2010 had ik gelegenheid een cursus draaien te volgen bij Joop Cock, daarna volgde er nog één.
Al snel had ik alles in huis om zelf met klei te kunnen werken.
Het had nog even wat tijd nodig maar toen ik op het punt kwam om of alles op te ruimen òf te gaan voor klei werd dat gelukkig het laatste!
De klei kwam, zag en overwon. En hoe! Ooit had ik het plan zoveel mogelijk ambachten te leren maar de klei is het gewoon! Mijn dagen zijn inmiddels gevuld met klei, glazuur en lesgeven.

Naast mijn werk als docent handvormen bij de Nederlandse Keramiek Opleiding werk ik ook mee aan de glazuurlessen, ben werkzaam als ovenist en doe het grondstoffenbeheer.

Ik geef les in de kleikelders van de Volksuniversiteit Utrecht. Werkte als keramist bij een dagbesteding waar ik nog met enige regelmaat met plezier inval.

Daarnaast probeer ik thuis ook iedere dag concreet bezig te zijn met klei en glazuur of het ontdekken daarvan. Verdiep me in het ontwikkelen van glazuur en de processen die daarin een rol spelen. Ik vind handvormen heerlijk maar ben ook vaak achter de draaischijf te vinden waar ik vooral gebruiksgoed maak.
Klei is zo’n fantastisch materiaal en het neemt zo’n grote plaats in ons bestaan in, dat beseffen we vaak haast niet. Het is fantastisch om het enthousiasme daarover te delen en met elkaar op zoek te zijn naar alle ins en outs van klei en glazuur en wat we daarmee kunnen!

   

 Actueel

Contact

Stuur ons een mail dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Vul je zoekopdracht in.