img_5409

Mijn passie voor klei ontdekte ik pas na de opleiding aan de Rietveld academie (beeldhouwen/ theatervormgeving), sindsdien heeft dit materiaal mij niet meer losgelaten.

Voor die tijd werkte ik met alle denkbare materialen, van hout en metaal tot gerecycled plastic maar in geen van deze materialen kon ik mijn ideeën en creativiteit helemaal kwijt. Met klei bleken de mogelijkheden eindeloos te zijn. Ondanks dat je met klei heel planmatig kan werken geeft het veel ruimte voor spontane ontdekkingen en mooie verrassingen. Met name dit spelelement heeft mij doen besluiten om me helemaal te richten op de klei. Er zijn zoveel aspecten van het proces die bijdragen tot het slagen van een werkstuk. Omdat ik heel graag meer kennis wilde opdoen heb een aantal jaren geleden besloten de NKO keramiekopleiding te volgen. Dit waren hele leuke en leerzame jaren.

Ik wilde vooral leren over het gebruik van klei maar kwam in aanraking met zoveel nieuwe aspecten: het draaien, het ontwikkelen van glazuren en het maken van mallen. Dit heeft mijn werk echt verrijkt. Ik voel me stukken zekerder maar heb ook nog steeds veel contact met oud-studenten waarmee ik kennis kan uitwisselen.

Naast mijn werk als kunstenaar ben ik altijd werkzaam geweest binnen de kunsteducatie. In 2004 haalde ik mijn lesbevoegdheid. Het overdragen van kennis en passie geeft mij veel plezier. Ik houd van het werken met mensen, jong en oud. Ik heb een periode lesgegeven op het Montessori Lyceum in Amsterdam en heb daarnaast veel kunstprojecten op basisscholen gedaan. Als hoofd educatie in Singer Laren heb ik jarenlang het educatieve programma mogen vormgeven. Ik werkte met uiteenlopende doelgroepen en kon tijdens mij werk de kunst afkijken van bevlogen kunstenaars. Een hele waardevolle ervaring. Ondanks dat wilde ik dolgraag voor mijzelf aan de slag. Mijn eigen beroepspraktijk als kunstenaar blijft nog altijd voedingsbodem voor al mijn activiteiten. De dagen die ik doorbreng in mijn atelier laden me op en geven mij de focus die nodig is voor het ontwikkelen van beelden. Zeker het werken met klei en glazuur vraagt om gerichte aandacht.
 

Na mijn opleiding aan de NKO ben ik samen met twee collega kunstenaars/docenten, Anita Manshanden en Daan Blits, een initiatief gestart, de firma Klei, om onze kennis van klei te bundelen en in te zetten binnen het onderwijs. Zo sta ik op verschillende fronten met beiden voeten in de klei.

 Actueel

unnamed
foto-roos-langendorff
Contact

Stuur ons een mail dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Vul je zoekopdracht in.