mieke-de-groot

Sinds het moment dat mijn vader een beeldje van Heidi Daamen kocht, ben ik geïnteresseerd in keramiek. Ik bezocht zoveel mogelijk tentoonstellingen, volgde allerlei cursussen en kocht een kleine oven.

In 1980 ruilde ik mijn onderwijsbaan in voor een dagopleiding keramiek aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Ik heb daar les gekregen van onder andere Jan van der Vaart en Henk Trumpie.

Direct na mijn eindexamen in 1985 kreeg ik een startstipendium van W.V.C. Samen met Christian Wisse richtte ik een keramiekatelier in, met gasoven, in de Amsterdamse Pijp. Daar hebben we ruim 10 jaar beiden gewerkt. Inmiddels heb ik een atelier dichter bij huis, in een oude meelfabriek. Ik werk er op de dagen dat ik niet in Gouda ben.

Naast het werk in mijn atelier ben ik altijd blijven lesgeven, aan kinderen en aan volwassenen. Sinds 2002 werk ik bij de Nederlandse Keramiekopleiding en de laatste jaren geef ik ook les aan de cursisten van de extra leerjaren handvormen en glazuren. Het is erg leuk om zoveel geïnteresseerde en gemotiveerde collega’s en cursisten te ontmoeten. Er wordt hard gewerkt, de mensen zijn nieuwsgierig en leergierig en de resultaten vaak verrassend. Ik vind het een goede opleiding. Een opleiding waar op de eerste plaats een ambacht geleerd kan worden, maar waar ook veel aandacht en ruimte is voor persoonlijke ideeën en ontwikkelingen.

De opleiding is in beweging. Er worden steeds nieuwe plannen gemaakt, ideeën uitgewisseld en in praktijk gebracht. Kortom: een plek waar het heerlijk werken is!

 Actueel

Contact

Stuur ons een mail dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Vul je zoekopdracht in.

Sluit
loading...