Bruiloft Pyke & Evelien

Sinds het moment dat mijn vader een beeldje van Heidi Daamen kocht, ben ik geïnteresseerd in keramiek. In 1980 ruilde ik mijn onderwijsbaan in voor de dagopleiding keramiek aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Direct na mijn eindexamen in 1985 kreeg ik een startstipendium van W.V.C. Daarvan kon ik een atelier inrichten, met een grote gasoven.

  Mieke de Groot 2019

Naast het maken van beelden (www.miekedegroot.nl) heb ik altijd lesgegeven. Sinds 2002 werk ik als docent bij de Nederlandse Keramiekopleiding. In 2006 ben ik op verzoek van een groep cursisten gestart met een extra leerjaar over het ontwikkelen van  glazuren.
Inmiddels, veertien jaar en veel groepen later, geef ik alleen nog glazuurlessen bij de NKO. Met heel veel plezier, want het is mooi om te zien dat iedereen aan het eind van het jaar naar huis gaat met veel kennis en met prachtige glazuren, naar eigen inzicht en voorkeur gemaakt.

 

 Actueel

Door
In nieuws
Gepubliceerd

Inloop dag

Om belangstellenden en nieuwe deelnemers de gelegenheid te geven zelf de aanpassingen in ons gebouw te zien organiseren wij op 1 augustus aanstaande een inloop dag. Voor meer informatie over deze [...]

Contact

Stuur ons een mail dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Vul je zoekopdracht in.

Sluit
loading...