Anja Steketee

2-anja-steketee

In het extra leerjaar handvormen krijgen cursisten de mogelijkheid om hun eigen pad te bewandelen en hun ‘handschrift’ te ontdekken. Waar in de driejarig opleiding het zwaartepunt ligt bij technieken komt in het extra leerjaar de focus meer te liggen bij de inspiratie en hoe dit te vertalen in eigen beeldend werk. Cursisten worden uitgedaagd door nieuwe werkvormen en onverwachte invalshoeken. 3 Thema’s vormen een leidraad. Binnen deze thema’s ontdek je inspirerende voorbeelden en wordt er kennisgemaakt met andere kunstenaars die het thema op hun eigen wijze toepassen in hun werk. De cursist is vrij om vanuit dit thema te werken. Hiernaast is er veel aandacht voor het kijken naar eigen en andermans werk, excursies en het onderzoek naar je fascinaties en beeldtaal. Inhoud programma Een cursusdag bestaat uit twee verschillende onderdelen. Een theoretische deel: deze wordt vaak in de ochtend gegeven en duurt circa 1 tot 1 1/2 uur. Daarna komen ‘speloefeningen’ aan bod, kan je zelfstandig aan de slag met je eigen werk en wordt het werk individueel besproken. Het werk kan worden gestookt op de opleiding en voor werk dat gemaakt wordt binnen de 3 blokken kan gebruik gemaakt worden van de materialen op school. De excursies vinden plaats binnen het lesprogramma en worden gezamenlijk bezocht. We proberen er altijd een bijzonder bezoek van te maken met een rondleiding en ‘kijkopdrachten’. Er wordt van je verwacht dat je aan het einde van elk blok een werkstuk hebt afgerond en presenteert in de groep (3 in totaal). Voor je eigen onderzoek houdt elke cursist gedurende het jaar een eigen schets en logboek bij. Aan het einde van het jaar komt er een gezamenlijke presentatie (wat en waar zal later duidelijker worden).

Cursusinformatie

Deze cursus start op dinsdag 10 september 2024
Data:  10 september 2024 t/m 13 mei 2025
Aantal: 16 lesdagen .
Lestijden : Dinsdag van 13:00 tot 18:30 uur
Cursusgeld: € 1.435,- (BTW vrijgesteld) excl. reiskosten en toegangsbewijzen bv. musea
Docent: Roos Langendorff

 Actueel

Door
In nieuws
Gepubliceerd

Grote belangstelling

We hebben door de grote belangstelling een nieuwe 1ste jaars groep op woensdag en een 2de groep Extra leerjaar Glazuren op vrijdag ingepland.  1ste leerjaar : op woensdag van 13.00 uur tot 18.30 [...]

Door
In nieuws
Gepubliceerd

RECTIFICATIE:

Abusievelijk heeft het blad Klei in de editie van maart/april een oud bericht geplaatst in de categorie “cursussen “. U treft de juiste cursus informatie op deze website aan.   

Jouw keuze kunnen maken?

Wil je meer informatie?

Contact

Stuur ons een mail dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Vul je zoekopdracht in.