complexe-doosvormen

De masterclass complexe doosvormen is een driedaagse cursus gericht op creativiteit, techniek en het ontwerpproces van meer complexe vormen in keramiek. Aan bod komen o.a.: architectuur van de doos, (draag) constructies, maatvoering, verhoudingen, scharnieringen en sluitingen.

We starten met het verkrijgen van inzicht in de architectuur van de doos: (draag) constructies, maatvoering en verhoudingen, open en dicht maken en verbinding met andere materialen. De verschillende vormen van de doos, toepasbare technieken en mogelijkheden passeren onder andere de revue. Als voorbeeld zijn diverse dozen aanwezig. Je gaat zelf aan de slag met een eigen ontwerp. Onder begeleiding bedenk je een plan van aanpak en wordt het ontwerp uitgewerkt in tekeningen met maatvoering en eigen mallen van karton. Aan het einde van de dag gaan we platen uitrollen en goed inpakken.

We vervolgen de cursus met het uitsnijden van de onderdelen van je doos m.b.v. de mallen uit de platen klei. Daarna besteed je de dag met het construeren van de doos. Tips en trucs die langskomen: werkvolgorde, bevestigen en ondersteunen, hoekverbindingen, strakke binnenhoeken en buitenhoeken, opensnijden van een gesloten blok, scharnieren en sluitingen.

Cursusinformatie:
Cursusduur:  3 cursusdagen
Data: voor het cursusjaar 2023/2024 nog niet bekend
Lestijden : van 10.30 uur tot 16.00 uur
Kosten: nog niet bekend
Docent: Caroline Peeters

 Actueel

Jouw keuze kunnen maken?

Wil je meer informatie?

Contact

Stuur ons een mail dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Vul je zoekopdracht in.