complexe-doosvormen

De masterclass complexe doosvormen is een vierdaagse cursus gericht op creativiteit, techniek en het ontwerpproces van meer complexe vormen in keramiek. Aan bod komen o.a.: architectuur van de doos, (draag) constructies, maatvoering, verhoudingen, scharnieringen en sluitingen.

We starten met het verkrijgen van inzicht in de architectuur van de doos: (draag) constructies, maatvoering en verhoudingen, open en dicht maken en verbinding met andere materialen. De verschillende vormen van de doos, toepasbare technieken en mogelijkheden passeren onder andere de revue. Als voorbeeld zijn diverse dozen aanwezig. Je gaat zelf aan de slag met een eigen ontwerp. Onder begeleiding bedenk je een plan van aanpak en wordt het ontwerp uitgewerkt in tekeningen met maatvoering en eigen mallen van karton. Aan het einde van de dag gaan we platen uitrollen en goed inpakken.

De 2e en 3e cursusdag staan in het teken van het uitsnijden en monteren van de onderdelen van je doos m.b.v. mallen uit de platen klei. Tips en trucs die langskomen: werkvolgorde, bevestigen en ondersteunen, hoekverbindignen, strakke binnenhoeken en buitenhoeken, opensnijden van een gesloten blok, schanieren en sluitingen. De laatste cursusdag is een terugkomdag waar leerpunten en resultaten worden besproken.

Doel van de cursus:
Inzicht krijgen en omzetten van ideeën en inspiratie in het maken van een gecompliceerde doosvorm.
Leren of verbeteren van het werken met platen klei.

Doelgroep/niveau 
Voor deze cursus is het essentieel om ervaring te hebben met het bouwen van een object met platen klei.

Cursusinformatie:
Cursusduur:  4 cursusdagen
Doel van de cursus: 28 april, 1 en 2 mei en 14 juni 2025
Lestijden: de eerste drie dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
de terugkomdag op 14 juni van 10.30 uur tot 13.00 uur
Kosten: € 470,00
Docent: Caroline Peeters

 Actueel

Jouw keuze kunnen maken?

Wil je meer informatie?

Contact

Stuur ons een mail dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Vul je zoekopdracht in.