De oorsprong van deze stookwijze ligt in China en later in Japan.
Raku gestookt aardewerk is laag gestookt poreus aardewerk met een glazuur wat meestal duidelijke haarscheuren vertoont.
Het is dus niet geschikt voor dagelijks gebruik in de keuken.

De biscuit gebakken werkstukken worden geplaatst in een oven en opgestookt tot ca 1000 graden.
Met een lange tang worden de werkstukken gepakt, in de lucht gehouden en vervolgens in tonnen zaagsels met aarde gelegd.
Door het forse temperatuur verschil, in een korte tijd, ontstaat craguelé.
Daarna wordt het in water gelegd om te fixeren en verder af te koelen.
Deze workshop vindt buiten plaats.
Voorbereiding:
Je kunt maximaal 5 werkstukken meenemen voor deze workshop (maximaal formaat hoogte 35 cm breedte maximaal 12 cm.)
Te gebruiken klei K 123 of speciale raku klei.
Zorg zo veel mogelijk voor gelijke dikte van het werkstuk ter voorkoming van breuk.
De werkstukken zijn voor de workshop al biscuit gestookt.
Wanneer je voor naked raku kiest zorg dan dat de scherf licht gepolijst is.
Het programma:
* Vrijdag start: glazuren werkstukken
* Zaterdag: stoken van de werkstukken

Data : vrijdag 06 april 2017 en zaterdag 07 april 2017
Lestijden: vrijdag van 16.00 uur tot 20.00 uur en zaterdag
                     van 09.30 uur tot 16.30 uur ( 30 minuten pauze)
Docent : Conny de Vroomen

 

 Actueel

Jouw keuze kunnen maken?

Wil je meer informatie?

Contact

Stuur ons een mail dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Vul je zoekopdracht in.

Sluit
loading...