20170828_221824

Wil jij graag meer decoratietechnieken leren? Deze cursus richt zich op het ontwerpen en schilderen op eigen werk/keramiek (biscuit). We besteden aandacht aan de volgende onderwerpen:

  • Ontwerp maken: In vier bijeenkomsten leer je hoe je verschillende materialen kunt gebruiken, zoals keramische verven en penselen. Je begint bij de basis: het ontwerpen van een decor. Stap voor stap maak je kennis met de opbouw daarvan. Rond of vierkant, hol of bol; welke problemen doen zich voor bij het maken van een ontwerp? Figuratief of abstract, symmetrie of asymmetrisch, wat past het best op het werk? En waar haal je de inspiratie vandaan? Ook leer je hoe je bij het ontwerpen de computer, printer of kopieerapparaat kunt inzetten.
  • Schilderen: Kun je met elke penseel schilderen op keramiek? Is er een verschil tussen onderglazuur en majolica? Tijdens deze cursus leer je diverse technieken (o.a. letters schilderen) en tal van tips en trucs. Mooie kleurencombinaties brengen jouw ontwerp tot leven. Ook liefhebbers van plateelschilderen komen ruimschoots aan hun trekken. Primaire kleuren of pastel, je bent vrij om te kiezen. De resultaten kunnen indien gewenst geglazuurd en in de ovens van de opleiding worden gestookt.

 

Cursusinformatie

Cursusduur: 4 vrijdagen
Data: 19 oktober, 02 november, 16 november en 30 november 2018
Tijd: van 10:30 tot 16:00 uur (incl. pauze van 30 minuten)
Kosten: € 385,- (incl. btw) incl. materiaal biscuit, glazuren, stoken en een set van 3 penselen zijn inbegrepen
Docent: Trudy Otterspeer

 Actueel

Jouw keuze kunnen maken?

Wil je meer informatie?

Contact

Stuur ons een mail dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Vul je zoekopdracht in.

Sluit
loading...