sbb-keramiek-13

Sinds de Middeleeuwen is het slibaardewerk de techniek van de volkskeramiek, zowel voor de dagelijkse gebruiksvoorwerpen als voor bijzondere siervoorwerpen. De ontdekking van het transparante loodglazuur voegde nieuwe mogelijkheden toe aan het gebruik van slibdecoraties op gebruiksaardewerk. In bijna alle gevallen werd rauw geglazuurd en eenmalig gestookt. Slib- of engobedecoratie is een techniek waarbij je op het ongebakken werk, plaatselijk of over het gehele oppervlak, een dunne laag klei (de engobe) van een andere kleur dan de ondergrond aanbrengt. Gekleurde kleislib oftewel engobes zijn bij uitstek geschikt voor decoratieve toepassingen. In de cursus ‘Slibdecoratie en Rauwglazuren’ maak je kennis met de techniek van het slibaardewerk. De vele mogelijkheden die deze techniek biedt, komen ruimschoots aan bod. De volgende onderwerpen worden in de cursus belicht:

  • Samenstellen en aanbrengen van witte en gekleurde slibs.
  • Verschillende decoratiemogelijkheden: kwast, sgraffitotechniek, ringeloren, sponzen, indrukken van de vingers, kammen en sjabloneren.
  • Creëren van een glazuur geschikt voor rauw glazuren en het aanbrengen ervan.

Cursusinformatie:

Cursusduur: 2 zaterdagen
Data: 9 en 23 november 2024
Lestijden: van 10.30 tot 16.00 uur
Docent: Niek Hoogland
Kosten: € 260,00

 Actueel

Door
In nieuws
Gepubliceerd

Grote belangstelling

We hebben door de grote belangstelling een nieuwe 1ste jaars groep op woensdag en een 2de groep Extra leerjaar Glazuren op vrijdag ingepland.  1ste leerjaar : op woensdag van 13.00 uur tot 18.30 [...]

Jouw keuze kunnen maken?

Wil je meer informatie?

Contact

Stuur ons een mail dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Vul je zoekopdracht in.