sbb-keramiek-13

Sinds de Middeleeuwen is het slibaardewerk de techniek van de volkskeramiek, zowel voor de dagelijkse gebruiksvoorwerpen als voor bijzondere siervoorwerpen. De ontdekking van het transparante loodglazuur voegde nieuwe mogelijkheden toe aan het gebruik van slibdecoraties op gebruiksaardewerk. In bijna alle gevallen werd rauw geglazuurd en eenmalig gestookt. Slib- of engobedecoratie is een techniek waarbij je op het ongebakken werk, plaatselijk of over het gehele oppervlak, een dunne laag klei (de engobe) van een andere kleur dan de ondergrond aanbrengt. Gekleurde kleislib oftewel engobes zijn bij uitstek geschikt voor decoratieve toepassingen. In de cursus ‘Slibdecoratie en Rauwglazuren’ maak je kennis met de techniek van het slibaardewerk. De vele mogelijkheden die deze techniek biedt, komen ruimschoots aan bod. De volgende onderwerpen worden in de cursus belicht:

  • Samenstellen en aanbrengen van witte en gekleurde slibs.
  • Verschillende decoratiemogelijkheden: kwast, sgraffitotechniek, ringeloren, sponzen, indrukken van de vingers, kammen en sjabloneren.
  • Creëren van een glazuur geschikt voor rauw glazuren en het aanbrengen ervan.

Cursusinformatie

Cursusduur: 2 dagen
Datum: 23 november en 7 december 2019
Docent: Niek Hoogland
Kosten: € 215,00 incl. btw

 Actueel

Door
In nieuws
Gepubliceerd

Vragen

Heeft u nog vragen? Dat kan per per mail:  of via de telefoon: 0182 515274. Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tussen 9.00 en 16.00 uur en  vrijdag van 9.00 – 13.00 uur staan wij u [...]

Jouw keuze kunnen maken?

Wil je meer informatie?

Contact

Stuur ons een mail dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Vul je zoekopdracht in.

Sluit
loading...