De Nederlandse Keramiekopleiding is hét adres in Nederland voor hoogwaardige ambachtelijke keramiek opleidingen. De Nederlandse Keramiekopleiding komt voort uit de Stichting Bevordering Beroepsopleidingen Gouda (SBB Gouda). Al meer dan 100 jaar verzorgen SBB en haar voorgangers ambachtelijk keramiek onderwijs.

Aanbod

Je kunt bij de Nederlandse Keramiekopleiding de ambachtelijke vakopleiding Keramische Technieken volgen. Deze (deeltijd)opleiding duurt drie jaar. Ook kun je bij ons terecht voor diverse vervolgopleidingen en specialisaties. Daarnaast heeft De Nederlandse Keramiekopleiding een breed aanbod van korte keramiekcursussen, rond speciale onderwerpen en thema’s. Iedereen die in keramiek geïnteresseerd is, vindt hier wel wat van zijn of haar gading. Onze cursisten komen uit het hele land en soms zelfs van net over de grens.

Docenten

Onze docenten zijn ervaren keramisten, vakmensen met veel liefde voor het vak. Bij onze ambachtelijke opleidingen en cursussen baseren wij ons op vakmanschap, oude technieken en inzichten. Deze combineren wij met moderne hulpmiddelen en materialen.


Locatie en faciliteiten

De Nederlandse Keramiekopleiding beschikt over een eigen onderwijsgebouw aan de Winterdijk in Gouda. Dit is een uitstekend bereikbare locatie, centraal gelegen in de Randstad.

De Nederlandse Keramiekopleiding beschikt over ruime parkeermogelijkheden op eigen terrein. Het gebouw ligt op loopafstand ( 7 min.) van het intercitystation van Gouda.

De lessen worden gegeven in goed geoutilleerde leslokalen. De opleiding beschikt over moderne apparatuur. Er zijn elektrische draaischijven voor iedere cursist, maar ook kleiwalsen, afweegapparatuur, spuitcabines en verschillende elektrische ovens. Daarbij hanteren we strikte milieu- en veiligheidsnormen.

Contact

Stuur ons een mail dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Vul je zoekopdracht in.