Toelatingsles Extra leerjaar Glazuren voor keramisten

Actualiteit Corona
Wij gaan er in onze planning van uit dat wij per september aanstaande weer gewoon onze keramiekopleidingen en cursussen kunnen aanbieden.  De inschrijving voor deze cursussen staat daarom gewoon open. Wij zullen pas vragen om het cursusgeld te betalen als duidelijk is dat deze lessen gewoon doorgang kunnen vinden. 
Vanwege de corona maatregelen komt onderstaande intake les op de locatie van de Nederlandse Keramiekopleiding te vervallen en komt er een telefonische ‘intake’, hier zijn geen kosten aan verbonden. Wanneer u als ‘zij-instromer’, belangstelling heeft voor deelname aan het Extra Leerjaar Glazuren, meldt u zich dan voor deze telefonische intake aan. Vermeld u bij ‘bijzonderheden’ als u al specifieke vragen heeft en desgewenst een voorkeur voor het gewenst tijdstip om te bellen. Mieke de Groot zal dan daarna telefonisch contact met u opnemen.

 

Inhoud:
Ben jij keramist en beschik je over een ruime kennis van diverse keramische technieken, maar mis je de goede informatie over het maken van eigen glazuren in theorie en praktijk? Dan hebben we een oplossing voor je.

In deze toelatingsles krijg je inzage in de Segerformule, het werken met de segerformule en de eigenschappen van de diverse grondstoffen. De docent, Mieke de Groot, geeft aan de hand van jouw bijdrage in de les aansluitend een studie advies.

Bij afgifte van een positief advies krijg je toegang tot deelname aan het Extra Leerjaar Glazuren. Voor informatie over het Extra Leerjaar Glazuren verwijzen wij naar:  https://keramiekopleiding.nl/extra-leerjaren/extra-leerjaar-glazuren/

Doel van de toelatingsles:
Met het volgen van deze proefles is het mogelijk om direct toegang te krijgen tot het Extra Leerjaar Glazuren. Normaal gesproken hanteren wij de regel dat eerst de 3-jarige opleiding moet zijn gevolgd om toegang te krijgen tot het extra leerjaar.

Doelgroep:
Deze proefles is geschikt voor keramisten die enige kennis hebben van de belangrijkste eigenschappen van glazuren, enige kennis van scheikundige begrippen,  de werking van kleurende oxides. Deelnemers aan de proefles moeten ook beschikken over enige rekenvaardigheid.

Cursusduur: totaal 4,5 uur; 2,5 uur les; aansluitend gelegenheid tot het stellen van vragen en het studie advies.
Lestijden : aanvang 10.30 uur tot 15.00 uur (inclusief studie advies)
Datum:  zaterdag 2 mei 2020
Docent: Mieke de Groot
Zij is de glazuurspecialist van de NKO.  Zie ook de website: https://keramiekopleiding.nl/contact/onze-docenten/mieke-de-groot/
Kosten:  € 50,–
Bijkomende kosten bij een positief advies : € 25,– voor de aanschaf van het rode boek. (contant te voldoen)
Dit is nodig als voorbereiding op het instromen in het Extra Leerjaar Glazuren.

 

 

 

Contact

Stuur ons een mail dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Vul je zoekopdracht in.