Zomer 4-daagse Plateelschilderen – vroeger en nu – 2019

Wil jij graag meer decoratietechnieken leren? Kom dan deze zomer bij ons plateelschilderen! Je leert in vier dagen ontwerpen en schilderen op eigen werk of keramiek (biscuitvormen). Je schildert met authentieke schachtpenselen en keramische verven. De geschilderde stukken worden geglazuurd en gestookt. Tijdens deze zomer vierdaagse besteden we aandacht aan de volgende onderwerpen:

  • Ontwerp maken: In vier dagen leer je hoe je verschillende materialen kunt gebruiken, zoals keramische verven en penselen. Je begint bij de basis: het ontwerpen van een decor. Stap voor stap maak je kennis met de opbouw daarvan. Rond of vierkant, hol of bol; welke problemen doen zich voor bij het maken van een ontwerp? Figuratief of abstract, symmetrie of asymmetrisch, wat past het best op het werk? En waar haal je de inspiratie vandaan?
  • Schilderen: Kun je met elke penseel schilderen op keramiek? Is er een verschil tussen onderglazuur en majolica? Tijdens deze cursus leer je diverse technieken en tal van tips en trucs. Mooie kleurencombinaties brengen jouw ontwerp tot leven. Ook liefhebbers van plateelschilderen komen ruimschoots aan hun trekken. Primaire kleuren of pastel, je bent vrij om te kiezen.

Programma
Op maandag en dinsdag (dag 1 en 2) schilderen wij 2 stukken biscuit. De docent glazuurt en stookt het werk op woensdag, zodat op donderdag (dag 3) de resultaten besproken kunnen worden. De stukken, die wij op donderdag(dag 3) en vrijdag (dag 4) schilderen, worden ook door de docent geglazuurd en gestookt, en kunnen op een later tijdstip in Gouda worden opgehaald.

Cursusinformatie

Data : 5, 6, 8 en 9 augustus 2019
Tijd
: 10:00 tot 15.30 uur
Docent
: Trudy Otterspeer
Kosten: € 395,–  (incl. btw) en inclusief biscuit, glazuren en stookkosten + een set van 3 schachtpenselen. Je kunt ook eigen biscuit meebrengen om te beschilderen.

 Actueel

Jouw keuze kunnen maken?

Wil je meer informatie?

Contact

Stuur ons een mail dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Vul je zoekopdracht in.