zomercursus-2022

Het uitgangspunt van deze zomercursus is het klassieke ambacht van plateel schilderen, waaronder de techniek van Delfts blauw. Er wordt geschilderd op gegoten biscuit met authentieke schachtpenselen en keramische verven. De kennis van deze techniek is zeker toe te passen op eigen werk. De geschilderde stukken worden geglazuurd en gestookt.

Een ontwerp maken
In vier bijeenkomsten laat de docent zien, hoe verschillende materialen, zoals keramische verven en penselen, gebruikt kunnen worden. Het begint bij de basis: het ontwerpen van een decor. Stap voor stap wordt kennis gemaakt met de opbouw daarvan. Rond of vierkant, hol en bol; welke problemen doen zich voor bij het maken van een ontwerp? Figuratief of abstract, symmetrie of asymmetrisch , wat past het best op het werk?  En waar haal je de inspiratie vandaan?

Het schilderen
Kun je met elke penseel schilderen op keramiek? Is er een verschil tussen onderglazuur en majolica? De antwoorden worden gegeven bij deze cursus. De docent demonstreert technieken (o.a. letters schilderen) en geeft veel “tips en trucs”.  Mooie kleurcombinaties brengen het ontwerp tot leven.

Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een interessante decoratietechniek. Een syllabus met een beschrijving van het ambacht, 3 schachtpenselen en 4 stuks door jou zelf geschilderd plateel maken deze cursus uniek!!

Cursusinformatie
Lokatie :
deze cursus wordt gegeven in het atelier van Trudy Otterspeer.
Ambachtelijk Plateel
Hoge Gouwe 51
2801 LB Gouda
Vanaf het station is het 10 minuten lopen.
U kunt ook gebruik maken van de parkeergelegenheid van de NKO , Winterdijk 4 A te Gouda.
Dan is het ook 10 minuten lopen naar het atelier van Trudy Otterspeer.
Data :  nog niet bekend
Tijd: 10:30 tot 16.00 uur (pauze van 30 minuten)
Docent: Trudy Otterspeer
Kosten: nog niet bekend( inclusief biscuit, glazuren en stookkosten + een set van 3 schachtpenselen.)

 Actueel

Jouw keuze kunnen maken?

Wil je meer informatie?

Contact

Stuur ons een mail dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Vul je zoekopdracht in.