keramiekopleiding nederland 69

Altijd al je geliefde, kind of buurmeisje willen vereeuwigen? Neem dan nu je kans waar en schrijf je in voor de cursus Portretboetseren met Carien van Dongen. Een gelijkend portret boetseren begint met goed leren kijken.

Je gaat foto´s van je model leren vertalen naar een ruimtelijk beeld: het interpreteren van schaduwen en licht naar de juiste bollingen en hollingen. Aan de hand van duidelijke uitleg bouw je stap voor stap een kop op en leer je je eigen model in klei te realiseren. Eerst wordt uitgelegd hoe een hoofd algemeen in elkaar zit en hoe je dit praktisch op zet. Daarna volgen de details in het gezicht zoals neus, mond en ogen.

Door foto´s mee te nemen kun je je eigen model boetseren. Als je al wat verder bent en de basis beheerst kun je expressie in het beeld gaan leggen.

Tijdens de lessen wordt uitgelegd hoe je het gereedschap kunt gebruiken en aan het einde van de cursus ga je onder begeleiding het werkstuk uit hollen en weer in elkaar kunt zetten.
Voor deelname aan deze zomerweek portret boetseren maakt het niet uit of je ervaren bent of niet. Iedereen kan aan de hand van de uitleg op zijn eigen niveau werken en ontdekken hoe complex maar prachtig een gezicht in elkaar zit.

De techniek van het boetseren krijgt helaas weinig aandacht in onze driejarige opleiding. Deze zomerweek is een uitgelezen kans om deze techniek aan je keramische vaardigheden toe te voegen.

Cursusinformatie

Data: nog niet bekend
Tijd: 10:00 tot 15.30 uur
Kosten
: nog niet bekend (incl. btw) en inclusief materiaal, stoken enz.
Docent
: Carien van Dongen

 Actueel

Jouw keuze kunnen maken?

Wil je meer informatie?

Contact

Stuur ons een mail dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Vul je zoekopdracht in.

Sluit
loading...