keramiekopleiding nederland 69

Altijd al je geliefde, je kind of je beste vriend of vriendin willen vereeuwigen? Neem dan nu je kans waar en schrijf je in voor de Zomerweek Portret boetseren met Carien van Dongen!

Een gelijkend portret boetseren begint met goed leren kijken. Je gaat foto´s van je model leren vertalen naar een ruimtelijk beeld: het interpreteren van schaduwen en licht naar de juiste bollingen en hollingen. Aan de hand van duidelijke uitleg bouw je stap voor stap een kop op en leer je je eigen model in klei te realiseren.

Je krijgt eerst uitleg over de anatomische verhoudingen van het hoofd en leert hoe je die praktisch kunt opzetten. Daarna volgen de details in het gezicht zoals neus, mond en ogen. Je boetseert je eigen model aan de hand van foto’s die je zelf meeneemt. Als je al wat verder bent en de basis beheerst kun je expressie in het beeld gaan leggen. Tijdens de lessen wordt uitgelegd hoe je het gereedschap kunt gebruiken en aan het einde van de cursus ga je onder begeleiding het werkstuk uit hollen en weer in elkaar kunt zetten.

Voor deelname aan deze zomerweek portret boetseren maakt het niet uit of je ervaren bent of niet. Iedereen kan aan de hand van de uitleg op zijn eigen niveau werken en ontdekken hoe complex maar prachtig een gezicht in elkaar zit.

De techniek van het boetseren krijgt helaas weinig aandacht in onze driejarige opleiding. Deze zomerweek is dus een uitgelezen kans om deze techniek aan je keramische vaardigheden toe te voegen.

Cursusinformatie

Data: 12 t/m 16 augustus 2019
Tijd: 10:00 tot 15.30 uur
Docent
: Carien van Dongen
Kosten: € 430,– (incl. btw) en inclusief materiaal, stoken enz.

 Actueel

Door
In nieuws
Gepubliceerd

Grote belangstelling

We hebben door de grote belangstelling een nieuwe 1ste jaars groep op woensdag en een 2de groep Extra leerjaar Glazuren op vrijdag ingepland.  1ste leerjaar : op woensdag van 13.00 uur tot 18.30 [...]

Door
In nieuws
Gepubliceerd

RECTIFICATIE:

Abusievelijk heeft het blad Klei in de editie van maart/april een oud bericht geplaatst in de categorie “cursussen “. U treft de juiste cursus informatie op deze website aan.   

Jouw keuze kunnen maken?

Wil je meer informatie?

Contact

Stuur ons een mail dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Vul je zoekopdracht in.